Firmajulegaver til ansatte

Hver enkelt bedrift har ulike tradisjoner og måter å vise at de setter pris på sine ansatte og kolleger. Julen er en høytid der dette er spesielt viktig for mange, og det er derfor veldig vanlig å gi firmajulegaver. I tillegg til julegaver til ansatte, velger flere også å gi gave til kollegaen sin eller andre forretningsforbindelser. Men hvordan finner man en gave som passer for alle?

Hvorfor gi julegave til ansatte?

I Norge finnes det ifølge Statistisk Sentralbyrå ca. 590.000 ulike bedrifter. De aller fleste av disse bedriftene har færre enn fire ansatte, men det finnes også mange bedrifter som har over 250 arbeidstakere.

Felles for de fleste bedriftene er at det er vanlig å gi gaver i arbeidsforhold ved ulike anledninger. Julen er en fin tid for å takke for innsatsen i året som har gått.

Hva gir man i firmajulegave til ansatte?

Hva man velger som firmagavejulegave til sine ansatte kan derimot variere. Noen foretrekker å gi en vinflaske eller konfekteske, andre gir bøker eller treningsklokke. Julegaver fra bedrift kan også være oppmerksomhetsgaver i form av blomster mm. Disse anses som av bagatellmessig verdi, og vil derfor være skattefrie julegaver for arbeidstaker. Husk likevel på at det er riktig å gi samme gave til de ansatte slik at alle blir behandlet likt.

Noe som er populært for tiden, er å gi gavekort til ansatte. Fordelen med et gavekort er at mottakeren selv kan bestemme gaven, og at enhver gave til de ansatte blir vellykket, selv om de har ulike preferanser. Et gavekort kan brukes til å kjøpe materielle ting, som klær og interiør, men det har også blitt populært å bruke det på opplevelsesgaver. Opplevelsesgaver kan gjøres personlige, og den ansatte vil dermed føle seg litt ekstra verdsatt.

En julegaver fra arbeidsgiver skal være noe som gjør at den ansatte føler seg verdsatt. Våre gavekort er designet som gullkort. Et gullkort gir eieren fordeler som lang gyldighet, og stort antall butikker å handle i.

Denne type gave kan også gjøres personlig ved å bestille gavekort med en egen innpakning og et hyggelig kort.

Kan en julegave i bedriften være teambuilding?

Ett annet tips til julegave til ansatte er å finne på noe sammen. Teambuilding er viktig i alle bedrifter og settes ofte pris på av de ansatte. Denne typen gave klassifiseres som et velferdstiltak, som i utgangspunktet er skattepliktig inntekt for den ansatte. Hvis tiltaket anses som «rimelig velferdstiltak» og er en naturalytelse kan turen eller aktiviteten være skattefri for den ansatte. 

Er julegaven til ansatte en skattefri gave?

Skattemyndighetene har flere hovedkriterier som må oppfylles for at arbeidstaker skal kunne motta en skattefri gave. Uavhengig av hva man velger å gi som julegave til ansatte, sørg for at gaven er innenfor gjeldende regler satt av Finansdepartementet.

Ønsker du flere gaveideer, kan du ta en titt på våre sider med gavetips.