Bedriftsgave til ansatte - Universal Presentkort

For ansatte i en bedrift er det ekstra stas å få en gave en gang i blant. Bedriftsgaver til ansatte kan vikre positivt for samholdet og felleskapet, uten at det trenger å koste for mye tid eller penger for de som planlegger det.

Hva kan man gi som firmagave til ansatte?

Firmagave behøver ikke være en penn med bedriftens logo, men for mange er det en tanke at det er en fysisk gave som minne fra bedriften

Firmagave til ansatte burde være noe de ansatte kan sette pris på, uansett prisnivå, og for mange er det fint å vite at bedriften tar seg tid til å gi en oppmerksomhet i form av bedriftsgave.

Gjennom hele inntektsåret er det lov for ansatte å motta skattefrie gaver til en total verdi av kr 5000,-, men det finnes egne regler for ulike anledning utover den totale beløpsgrensen for inntektsåret.

Jubileumsgaver til ansatte

Det er flere anledninger der du som arbeidsgiver kan gi skattefri gave til ansatte, utover felles bedriftsgaver til alle ansatte. For de ulike anledningene er det forskjellige summer som gjelder for at det kan være skattefri gave.

Anledninger der ansatte kan motta gave med skattefradrag til verdi kr 4000,-

  • Gave til ansatte som gifter seg.
  • Gave til ansatte som slutter etter minst ti år i bedriften.
  • Gave til ansatte som går av med pensjon.
  • Jubileumsgave til ansatte som fyller 50, 60, 70 eller 80 år.
  • Når bedriften har eksistert i 25 år, eller et antall år som kan deles på 25.

Anledninger for skattefri gave til verdi av kr 8000,-

Ved lang tjenestetid kan du gi dine ansatte skattefri gave hvis de har vært ansatt i bedriften i minst 20 år, og deretter hvert tiende år.

Gave til ansatte som gifter seg

Når en ansatt i din bedrift gifter seg, er det spesielt hyggelig for brudeparet å motta gave fra kollegaer og de man bruker store deler av hverdagen sin med. Her er den skattefrie summe du kan gi gave for kr 4000,-

Gave til kollega som går av med pensjon

For å takke ansatte og kollegaer som går av med pensjon, er det også mulig å gi gave med skattefradrag, utover den årlige summen. En gave til kollega som går av med pensjon, kan motta gave på inntil kr 4000 med skattefradrag.

Jubileumsgave ved runde bursdager

Ansatte som fyller 50, 60, 70 og 80 år kan motta gaver til en verdi av kr 4000,- skattefritt fra arbeidsgiver. Ved å gi jubileumsgave til ansatte viser du at din kollega og ansatte verdsettes.

Gave til ansatt med lang tjenestetid

Når noen har vært ansatt i bedriften i 20 år, kan de motta skattefri gave til en verdi av kr 8000. Videre kan dette mottas hvert tiende år.

Forslag til gave til ansatte?

En tommelfingerregel er å gi en gave som ikke kan tolkes som upassende. En fordel er også at det er noe den ansatte liker og setter pris på, uten at det er store nivåforskjeller som kan tyde på forskjellsbehandling.

Med et Universal Presentkort som gave til ansatte kan de bruke gavekortet akkurat som et vanlig betalingskort i alle butikker med samarbeid. Det er over 5900 butikker å velge mellom, så her kan du være sikker på at de ansatte kan finne noe de setter pris på.

Kjøp universal gavekort

Universal Presentkort kan brukes i over 5900 butikker over hele landet.
5 års gyldighet og rask levering